Μια δεύτερη εκδρομή εντός του Μαρτίου οργανώνει η Ορνιθολογική σε Οίτη – Δέλτα Σπερχειού στο διήμερο της 25ης Μαρτίου. Η εκδρομή απευθύνεται στα μέλη,  σε φοιτητές συναφών σχολών και στους φίλους της παρατήρησης και φωτογράφησης πουλιών.

Η διαμονή (δύο διανυκτερεύσεις) θα γίνει σε ξενοδοχείο στα Λουτρά Υπάτης. Σημειώνουμε ότι η εκδρομή αυτή θα είναι περισσότερο αφιερωμένη στην πεζοπορία, ωστόσο σε διαδρομές που είναι σε βατούς, ομαλούς και επίπεδους χωματόδρομους.

Ο σημαντικότερος λόγος να συμμετέχετε στην εκδρομή είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσετε μαζί μας το Δέλτα του Σπερχειού, έναν από τους σημαντικότερους υγρότοπους στην ανατολική Στερεά  Ελλάδα. Στο δέλτα και την κοιλάδα Σπερχειού έχουν καταγραφεί 281 είδη πουλιών, εκ των οποίων αναπαράγονται περίπου τα 100, ενώ στις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων καταγράφονται 10.000-20.000 πουλιά που ξεχειμωνιάζουν στο Δέλτα. Τα παραποτάμια δάση επίσης στην κοιλάδα του Σπερχειού, είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά παρόχθια δάση της χώρας και σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση. Η κοιλάδα και οι εκβολές του Σπερχειού μαζί με τον Μαλιακό Κόλπο αποτελούν Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (ΙΒΑ) με κωδικό GR 103.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδρομή και για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, πατώντας εδώ.